2010. március 7., vasárnap

A kos - én..

Igazából szeretek ilyen jellemző dolgokat írni és midig meglepődök ha egy-egy ilyen jellemrajz meglepő hasonlóságokat mutat azzal amilyen tényleg mutat.
Ez egy nagyon pontos meghatározás rólam ;)


(Aries, március 21 - április 20)

A Kos nő jellemvonásai

A Kos nő látszólag hideg és kimért, szívesebben háttérben maradt mitsem folyton eltűrje, hogy a figyelem középpontjában álljon. Ez persze jobbára ösztönös taktika, mely révén a Kos nő még érdekesebbé, még eredetibbé válik.
A Kos nő tökéletes színész, aki mindig képes a helyzetnek megfelelő álarcot választani. De ezt elsősorban azért teszi, hogy így kendőzze el esetleges hibáit és jobban érvényre juttassa az erényeit. Minden esetre, természetének megfelelően, a Kos nő bárhol jelenne meg is, ragyogó és elbűvölő.
Hála merészen játékos természetének, élvezi az életet. Spontán és lelkes, s bármibe fog, azt örömmel és szenvedéllyel teszi. Bár olykor idealista és elgondolkodó, van benne kezdeményezőkészség. A logika viszont nem sajátja, ezért ellentétekkel telt. Tetteiben s beszédében egyaránt impulzív és következetlen, mégis elvárja, hogy a környezete őt kövesse. Szereti ha csodálják, és sokan ki is használják ezt a gyengéjét, s aki képes eltűrni a szeszélyeit az tudja, hogy megéri. Nem szerény, mert tudja, hogy nagyon jól néz ki. épp ezért nem is híve a sok sminkelésnek. De szeret „tükrösködni”, minden alkalmat kihasznál, hogy önmagában gyönyörködhessék, legyen az egyszerű vagy díszes tükör, a nagyváros csillogó üzleteinek a kirakatüvege avagy valamelyik havasi tengerszem sima vízfelülete. Ajándékként nem hasznos dolgokra vágyik, hanem drága, különleges, mutatós holmikra. Tetteiben, ha nincs előre eltervezett szándéka, gyakran elbizonytalanodik, izgul. ám annak ellenére, hogy természete miatt néha olyan nehéz vagy kellemetlen helyzetekbe kerül mely más nőt kiborítana, a Kos asszony hamar visszanyeri lendületét és képes mindent elölről kezdeni.
A Kos nő temperamentuma
A Kos nő temperamentuma a tigriséhez hasonlítható: ha bántják, ha provokálják üt, vág, harap s csak akkor nyugszik meg, ha elégtételt nyert, ha vágya beteljesedett. A Kos nő mellett a banális kielégülést vagy tucatszerelmet kereső, álmatag férfiaknak nincs mit keresniük. Aki képtelen tartani a Kis nő által diktált dinamikus ritmust, az kénytelen feladni a közeledési kísérleteit. A Kos nő gyorsan határoz, pillanatnyi ihletnek engedve. A nagyon aktív nő típusa, aki bármikor kész sportolni, kirándulni, hosszú utazásokat tenni, szeretkezni s ezt az aktív temperamentumot a kora sem befolyásolja. örök romantikusként mindig kész újabb kalandba lendülni.
A Kos nő érzelmi élete
Hamis látszat az, hogy a Kos nő tán ignorálná a férfiakat. Inkább csak túl finom módszereket alkalmaz ahhoz, hogy felhívja magára azok figyelmét. A Kos nő, temperamentumának megfelelően, aligha alkalmas a szentimentalizmusra, hamar kosarat ad a sokat tétovázó férfiaknak, hiszen nem aggódva óvó apát keres bennük, hanem szenvedélyes szeretőt. A Kos nő számára a szex az igazi nagy öröm, ezzel együtt nem hajlandó bárkit elfogadni partnerül. De mint mindenben, a Kos nő a párválasztásban is csupa szeszély. Ezzel együtt, bár könnyelműnek látszik, nem az. A szerelemben szenvedélyes és romantikus, szentimentális és reális egyszerre, de minden esetre érzéki és nőies. Nem azért ölelkezik, hogy partnere kedvében járjon, hanem saját gyönyörére, olyannyira, hogy nem is érdekli, hol adja oda magát s ha valaki megtetszik neki, meg is szerzi magának. Ha valaki mégis uralni akarja, ezt csakis agresszívan, keményen fogva teheti meg vele. A lusta és ügyetlen férj hamar elveszti Kos feleségét, akinek szexuális fantáziája határtalan s ismétlem, csakis a saját gyönyörére gondol. A Kos asszonyt izgalomba hozza minden ami tiltott, ami új. Az unalmasság kihozza a sodrából. Mindez megnyilvánul az öltözködésében is, mindig talál valami újat, mellyel ébren tarthatja a férfiak érdeklődését.
A Kos nő családi élete
A Kos nőt csakis élelmes férfi hódíthatja meg. Bár a mindennapokban eléggé könnyelműnek tűnik, alaposan megnézi ki az, akit a gyermekei apjául választ: a szép kisportolt időszakos sztárról vagy híres sportolóról könnyen lemond egy biztos társadalmi és anyagi helyzetet ígérő orvos vagy ügyvéd kedvéért, de a házban mindvégig ő marad az úr. Amennyiben a Kos nőnek ez nem sikerül, kész pokol a családi életük. Szabadságvágya örök viszályokat teremt, ezért csakis olyan férfi tudja elviselni a Kos asszonyt, aki képes túltenni magát a családi perpatvarokon, az asszony szeszélyes bevásárló-körútjain, a féltékenységen és szexuális konfliktusokon, a párja félrelépésein, önzésén és váratlan ideges kitörésein. Már csak azért is, mert a Kos asszony nem tervezget semmit előre, s a pénz neki csak arra való, hogy elköltse. De előfordul, hogy aszcendense révén nem csak a Kos jegyét uraló Mars, hanem más bolygó befolyása alá kerül s ez esetben a Kos asszony maga a megálmodott női ideál lehet a férfi számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése